Obs! Bilden är ett montage |
Förutom en ordentlig grill och redskap, så behöver man glacé, lite som Fredde i solsidan beskriver det "köttets fuktspärr". Glacé finns i massa olika smaker, vilket är så bra.lägger ut en väldigt enkelt och god glacé som passar till mycket.
passar till: Lamm, fläsk, vilt, nöt
Purjolöksask glacé:
1 st vitlök
2dl classico extra virgin olive oil
Blasten från 1 stor purjolök
Några droppar svart tryffel olja
Salt och nymalen peppar ur kvarn
1: Värm ugnen till 240 grader, ansa och skölj blasten från en purjolök, lägg på ugns söker plåt och in i ugnen i ca 10-15 minuter. Blasten ska bli bränd, helt svart och uttorkad.
2: Mixa vitlöken och olivoljan, salta & peppara upp oljan, var försiktig med tryffel oljan, den sätter väldigt mycket smak på några droppar, så 3-5 droppar räcker väl!
3: När blasten är svart så ta ut den ur ugnen och låt sen svalna och torka i ca 1 timme.
När den är riktigt torr så mixar vi den i en blender, tills det blir fint fint svart pulver av den.
Sikta ner purjolöks askan i oljan, blanda väl. låt stå i kylen tills användning.Denna glacé kan stå upp till 6 månader i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar