17 maj 2011

Råbiff på klassiskt vis

Bild tagen av: Martin Thornberg
Våga prova? varför inte, äter du en trevlig carpaccio som vi har visat i ett tidigare inlägg så äter du råbiff:)
Här skrapas eller finmals oxfilén, saltar och pepprar smeten väldigt lätt, se till att ha kött av bra kvalité.
Vi har köpt vårt kött ifrån en Kött bonde ute i Tysslinge 1 mil utanför Örebro. 

Råbiff på klassiskt sätt:
100g oxfilé
1st rödlök
1st färsk rödbeta
1st ägg
"alternativt inlagda rödbetor"
Kapris
Senap av eget val

Berednings tid ca 10minuter.
Lätt att förbereda som förrätt eller enklare varmrätt.
Fråga din kötthandlare om dom kan finmala köttet åt dig,
eller så skrappar man köttet själv hemma.
Forma 100g biffar av köttet och sträcka dom med en kniv så du får trevliga ränder för syn skull.
koka den färska rödbetan, sedan skala den och finhacka den.
fin hacka rödlöken.
häng kaprisen i en sil så den släpper överflödig vätska.
separera bort äggvitan så du får en fin äggula att lägga upp på tallriken.

vid upplägg så lägg allt separat.
salta & peppra över råbiffen.

Viktigt att man får blanda sin råbiff själv, "se bilden"

Hoppas ni verkligen testar detta hemma. Det är gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar