8 mars 2011

Moules à la crème

Bilden taget av: Martin Thornberg 
Musslor köpta av RIMA Seafood i örebro
Recept 2 personer:
1 Nät blå musslor
1 charlottenlök
1 liten morot
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2dl vit torrt vin
1dl grädde
ett par fina färska timjan kvistar
hackad persilja eller gräslök

1: Skrubba musslorna ifrån "skägget" som sitter på sidan med en skalkniv, kasta alla musslor som är skadade eller som inte stänger sig när man knackar på dem.
2: Ansa och strimla moroten fint, skala och skiva löken. fin hacka vitlöken.
3:Fräs löken & moroten i smöret hastigt i en kastrull som rymmer musslorna.
4: slå över musslorna och vitvin i kastrullen samt timjans kvistarna, på med lock och låt koka i ca 4-6 minuter, skaka om i kastrullen då och då, så alla musslor öppnar sig.
5: Slå nu över grädden och dom hackade örterna och rör om.

Servera genast med grillat bröd och en trevlig hemgjord aioli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar